top of page
  • Writer's picturePolianna

UZŅĒMĒJI PULCĒJAS VALMIERĀ

Aizvadītajā nedēļā Valmierā norisinājās "Vidzemes Uzņēmēju dienas". Devos uz pasākumu, lai paraudzītos, kādi uzņēmumi un novadi pārstāvēti. Man līdzi devās arī fotogrāfe, fantastiskas piezīmju grāmatiņas "Manu lielo ideju mazā grāmatiņa" autore Marta Martinsone - Kašs. Te nu man uzreiz jāpiebilst, ka skaisto bilžu autore arī ir Marta.


Īsumā teikšu, biju nedaudz vīlusies. Vīlusies tajā, ka no daudzinātajām Uzņēmēju dienām, kuras noris jau 21. gadu, pāri palicis lielākoties mājražotāju gadatirdziņš, jeb kārtīga andele.


Pilsētnieki, garlaicības mākti nāca uz centru pamielot acis, izklaidēt bērnus un par velti degustēt visu, ko nu katrs centīgs mājražotājs, izdabājot pircēju vēlmēm un gaumēm, piedāvāja.

Taču no otras puses, sava taisnība arī Valmieras pašvaldības vadītājam Jānim Baikam, kurš vienkāršiem vārdiem man paskaidroja: "Lielie uzņēmēji un ražotāji tendēti uz eksporta tirgu. Šāds pasākums viņiem nav saistošs, ja nu vienīgi, lai pareklamētu sevi kā potenciālo darba vietu. Tieši mazajiem trūkst līdzekļu mārketingam un reklāmai, tāpēc Valmiera, ar tik lielu apmeklētāju koncentrāciju, ir laba vieta, kur parādīt sevi vai savu pēdējā laika jauntapušo produkciju."


Tad nu neliels ieskats "Vidzemes Uzņēmēju dienās", bildēs neuzsvēršu katru, vien tos, kuri vairāk piesaistīja uzmanību

Šogad Vecpiebalga un Jaunpiebalga, abi novadi apvienojās kopīgā ekspozīcijā- Piebalga. Tas līdz šim ir nebijis gadījums, taču turpmāk abi novadi veidos vienotu konceptu, kā arī sadarbosies tūrisma jomā. Stends bija veidots kā māja, kurā gaumīgi izkārtoti abu novadu uzņēmēju produkti, ražojumi un piedāvājumi. Nopirkt neko nevarēja, jo piebaldzēni bija orientēti uz kontaktu dibināšanu, savu ražotāju popularizēšanu un zīmola "Izvēlies Piebalgu" popularizēšanu.

Uzņēmuma nosaukums viltīgi pasaka priekšā, kur atrodas SIA “Raiskuma labuma darītava”. Čudorānu ģimenes atvases Gints un Iluta veiksmīgi saimnieko alus brūzī un bez jau zināmā “Raiskumieša” alus, kas ieguvis plašu pozitīvu rezonansi patērētāju tirgū, nu piedāvā arī pašceptu maizi un gardus kūpinājumus.

"Pumpurs" bija ieradies no Lielvārdes. Sasssodīti gards alus! Tur nav ko stāstīt - jānoprovē pašiem.

Pārgaujas novads bija plaši pārstāvēts - krustu, šķērsu un pa diognāli. "Kiukīšu kārumi" gāja uz urrā! Arī pati saimniece Iveta Kazerovska atzina, ka pasākumā piedalās, jo šādas Uzņēmēju dienas nodrošina klientu pieplūdumu.

Protams, kur vien acis raugās - puķes, krāsas, smaržas. Arī pēc tām bija pieprasījums, jo vēl jau visas dobes un lodžijas nav izpušķotas.

Nekad nav par vēlu izmēģināt tehnikas brīnumus, kas nodrošina gludu mauriņu, kā ezera virsmu. Šis mani patīkami aizkustināja :) ...un par ko ne?!

Un visbeidzot - manas Martas veikumiņš. Piezīmju grāmata "Manu lielo ideju mazā grāmatiņa", kuru var sākt aizpildīt jebkurā dienā. Nav jāgaida jauns gads, lai sāktu plānot savas dzīves lieliskos notikumus.

Padalīšos, ka sīkāk par grāmatiņu var uzzināt šeit



0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page