top of page
  • Writer's picturePolianna

SIERA GARDUMA VĒSTĪJUMS

Biedrības „Siera klubs” un „Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome” sadarbībā ar Skrundas novada domi, Cēsu pilsētas pašvaldību un pašvaldības aģentūru „Cēsu Kultūras un tūrisma centrs”, Rēzeknes pilsētas pašvaldību un pašvaldības aģentūru „Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs”, Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādi „Kultūra”, kā arī ar Latvijas piena pārstrādes uzņēmumiem organizē no Latvijā ražotiem sieriem un citiem produktiem konkursu „SIERA GARDUMA VĒSTĪJUMS NĀKAMAI PAAUDZEI”.

Biedrības “Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova uzsver, ka šī ir ļoti viegla tēma: ”jo gardums var būt ne tikai torte vai kūka. Gardums var būt no gaļas, zivīm, dārzeņiem. Vienīgais noteikums - jābūt  pievienotam mazliet Latvijā ražotam sieram. Aicināts piedalīties ikviens, kurš vēlas parādīt savu prasmi un meistardarbu.”


Būtiski, lai pagatavotais gardums uzrunātu nākamo paaudzi kā vēstījums par vērtīgo, kas mums ir un ko gribam  saglabāt: “Tā var būt torte - dekorēta ar ziedošu pļavu, ozollapu vainags, pilsētas ģerbonis, kulinārā mantojuma ēdiens, fantāzijas lidojums nav ierobežots. Mērķis ir popularizēt Latvijā ražoto sieru saderību ar citiem produktiem, izstrādāt jaunas vai uzlabot esošās siera gardumu receptes, un garduma noformējumā ietvert latviskus krāsu elementus.”


Rezultātā tiks pilnveidotas prasmes un popularizēta novadu godu saimnieču, kulināru un mājsaimnieču pieredze un tradīcijas.

Tāpat V. Davidanova aicina: “Ņemiet uz konkursu bērnus, kaut ar vienkāršu gardumu, jo pērnā gada konkursanti - bērni, bija ļoti gandarīti. Dalība šādā konkursā nodrošinās publicitāti, iepazīšanos, savu zināšanu papildināšanu un sevis parādīšanu.”


Detalizēti ar konkursa nolikumu un vērtējumam izvīrzītajiem kritērijiem var iepazīties biedrību „Siera klubs” un „Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome” mājaslapās.


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page